Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(4)
Placówka
Biblioteka Główna
(3)
Czytelnia
(1)
Autor
Montignac Michel (1944-2010)
(3)
Bochwic-Ivanovska Małgorzata
(2)
Montignac Suzy
(2)
Kawczyńska Ewa
(1)
Lommel Pim van (1943- )
(1)
Wierzbicki Tadeusz (lekarz)
(1)
Woźniak-Diederen Małgorzata
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(3)
2000 - 2009
(1)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Temat
Metoda Montignac
(2)
DNA
(1)
Dietetyka
(1)
Kanapki i przekąski
(1)
Mięso
(1)
Mózg
(1)
Odżywianie
(1)
Potrawy dietetyczne
(1)
Śmierć kliniczna
(1)
Żywność
(1)
4 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Doświadczenie śmierci klinicznej składa się z kilkunastu elementów. Nie wszystkie występują w każdym przeżyciu, ale wszystkie przeżycia na całym świecie, w każdej kulturze są do siebie podobne. Najczęściej spotykane elementy to: uczucie opuszczenia ciała i obserwowanie własnego ciała i otoczenia z pozycji "wiszenia" nad nim; przemieszczanie się tunelem w kierunku światła; spotkanie ze zmarłymi bliskimi lub przyjaciółmi; przebywanie w nieziemskim otoczeniu; poczucie wszechogarniającej miłości; spojrzenie wstecz ( czasami w przyszłość ) na własne życie wraz z osądzeniem dobrych i złych uczynków. Oprócz przeżyć pozytywnych zdarzają się doświadczenia negatywne - uczucie spadania, samotności, oddzielenia, doświadczenie przebywania w "piekielnym" otoczeniu. Doświadczenia śmierci klinicznej występują w przypadkach krytycznego stanu zdrowia, czyli ustania pracy serca, utraty przytomności po wypadkach, w śpiączce, ale również w stanach śmiertelnego strachu, odizolowania, osamotnienia. Mogą się zdarzać w sytuacjach całkowitego relaksu, medytacji.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 159.9 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641/642 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(PRZEPISY MONTIGNACA / Michel Montignac)
50 przystawek o niskim indeksie glikemicznym to jedna z czterech książek serii "Przepisy Montignaca", które pozwalają praktycznie zastosować zasady naukowo udokumentowanej Metody Montignac. Książki te są przeznaczone dla tych wszystkich, którzy troszcząc się o swoje zdrowie, pragną delektować się spożywaniem posiłków zdrowych, smacznych i jednocześnie wykwintnych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641/642 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tyt. oryg.: Recettes et Menus Montignac Tome II. Les recettes provançales de Montignac, cop. 2006.
Książka ta jest niezbędnym uzupełnieniem dla tych, którzy przyjęli zasady ?wykwintnej, a przy tym zdrowej kuchni Michela Montignac.Adresowana jest zatem do wszystkich, którzy pomimo braku czasu na przygotowywanie posiłków (także na uroczyste okazje) zadają sobie jednak trud gotowania potraw zdrowych, aromatycznych, należących do kuchni wykwintnej.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641/642 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej